במרכז  לוין קיפניס שמורים חלקים מכתבי יד, מכתבים, יומנים וטקסטים נוספים של טובי היוצרים לילדים בארץ והם מובאים פה בסדר האל"ף-בי"ת:

תמר אדר, אורי אופיר, אוריאל אופק, דורית אורגד, אורי אורלב, יהודה אטלס, מרים ברטוב, עפרה גלברט-אבני, דינה דז'טלובסקי, מיכאל דשא, יפה האוזר, נירה הראל, ישראל ויסלר (פוצ'ו), גדי טאוב, רות טנא-טילס, יונה טפר, מרים ילן-שטקליס, שלומית כהן-אסיף, צבי לבנה-ליברמן, רבקה מגן, מירה מינצר-יערי, עודד מרום, לאה נאור, יצחק נוי, רפאל ספורטה, דבורה עומר, הלל עומר (ע' הלל), עמלה עינת, אנדה עמיר-פינקרפלד, רותי פארי-גליקליך, שרה פישר, גאולה קדם, פאול קור, דבורה קיפניס, לוין קיפניס, אלי רווה, הרצליה רז, תרצה שוהם, מאיר שלו,  אליעזר שמאלי, אפרים תלמי.

במרכז מצוי אוסף של יותר מ- 500 מקראות עבריות, על מהדורותיהן השונות, שהיו בשימושם של מורים  וילדים יהודים ברחבי העולם ובארץ מאז שלהי המאה ה-18. האוסף כולל מקראות שיצאו לאור בין השנים 1789 – 1988 ומהווה חומר נדיר ומרתק לעיון ולמחקר.  לרגל  תערוכה  שהתקיימה במכללת לוינסקי ב- 1988 אשר הציגה פריטים מאוסף מקראות זה, יצא לאור קטלוג מאויר: "מאתיים שנות המקראה העברית", בעריכת האספן וחוקר המקראות  אליהו הכהן ז"ל שאף תרם אותן למרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט.
ארון תצוגה בכניסה לספרייה הראשית מוקדש לתרומתו הייחודית ומציג מבחר מקראות המתחלף מדי פעם.

במרכז מצויות עבודות דוקטורט, עבודות מחקר ועבודות תלמידים, בנושאים שונים הקשורים לספרות ילדים.

פעולות המרכז

המרכז משמש במה לעיון ודיון אקדמי בסוגיות הקשורות למחקר ספרות הילדים בארץ ובעולם, באמצעות קיום ימי עיון, מפגשים והוצאה לאור של כתב העת האקדמי "עיונים בספרות ילדים" המופק ברציפות משנת 1984.

המרכז נותן שירותי יעץ לחוקרים ולתלמידי מחקר העוסקים בספרות ילדים.

כתבי היד והמקראות השמורים במרכז קיפניס עומדים לרשותם של חוקרים הכותבים עבודות מחקר אקדמיות, וכן לרשותם של מורים המבקשים להשתמש בחומרים אותנטיים ולקרב את תלמידיהם אל מורשתם בדרך משמעותית, מרגשת וישירה.

ארכיון קיפניס וארכיוני היוצרים האחרים שבמרכז נגישים לחוקרים ולמעוניינים, על פי תאום מראש עם צוות המרכז במייל:
kipnis@l-w.ac.il

חוקרים המבקשים לעשות שימוש בחומרים מן הארכיון מתחייבים לשמור על זכויות יוצרים, לתת קרדיט בעבודתם ל"מרכז לוין קיפניס לספרות ילדים שבמרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט" ולהמציא למרכז עותק מהתוצר הסופי: מאמר, עבודת M.A., ספר וכיוצ"ב.